Jeśli lubicie śniadania w wersji delux, z pewnością przypadnie Wam do gustu ta propozycja. Omlet nie zawiera mąki pszennej, zamiast tego znajdziemy w nim budyń, który nadaje waniliowego posmaku. Nawet jeśli jesteście na diecie, nie musicie rezygnować z sosu czekoladowego :) Jest naprawdę przepyszny :) Jako dodatki proponuję mandarynki i migdały :)
Składniki:
- 2 białka
- 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
Krem:
- 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
Sos:
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- 1 łyżeczka wody
- 1/2 łyżeczki miodu
Rozgrzać patelnię. Białka
ubić na sztywną pianę. Dodać budyń (proszek) i wymieszać delikatnie,
wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej
strony.
W miseczce wymieszać składniki na krem. Kakao wymieszać z wodą i dosłodzić według upodobań. Udekorować dodatkami.
Smacznego!
Ależ on delikatny! *.* Muszę kiedyś taki zrobić. ;)
OdpowiedzUsuńSuper, zrobiłam podstawę z dwóch białek i łyżki budyniu waniliowego i o dziwo się nie rozpadło, super zwarta konsystencja :) na pewno będę wracać do niego, a tymczasem czas wypróbować kolejne Twoje przepisy, których ciągle mi mało i mało..pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo! <3
Usuń