niedziela, 15 listopada 2015

Mini pierniczki bez mąki

Śniadaniowa wersja świątecznego przysmaku :) Mini pierniczki wykonane są na bazie banana - nie zawierają ani grama mąki! Są bardzo proste w wykonaniu, a smakują jak najlepsze pracochłonne ciasto. Pięknie pachną przyprawą korzenną oraz cynamonem... jestem pewna, że Wam posmakują :)






Składniki:
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 3-4 minuty. Podawać z jogurtem i orzechami.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Witam. Nie mam mikrofali to ile minut piec w piekarniku i w ilu stopniach? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę zacząć od 15 minut w 180°C i wydłużyć czas w razie potrzeby. Pozdrawiam :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)