niedziela, 15 listopada 2015

Czekoladowy budyń bez mąki

Najlepszy budyń jaki kiedykolwiek zrobiłam! Może poza kokosowym, chałwowym i marchewkowym... Bez dodatku mąki ziemniaczanej, na bazie zmielonych płatków owsianych i mleka. Idealny na śniadanie, lunch lub jako alternatywa tradycyjnego budyniu :)




Składniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie)
  • 2 łyżki mielonych płatków owsianych
3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać kakao i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do gotującego się mleka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)