Najlepszy budyń jaki kiedykolwiek zrobiłam! Może poza kokosowym, chałwowym i marchewkowym... Bez dodatku mąki ziemniaczanej, na bazie zmielonych płatków owsianych i mleka. Idealny na śniadanie, lunch lub jako alternatywa tradycyjnego budyniu :)
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao
- 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie)
- 2 łyżki mielonych płatków owsianych
3/4 szklanki mleka
zagotować, wsypać kakao i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W
pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do gotującego się mleka i gotować na
małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)