Śniadaniowa wersja świątecznego przysmaku :) Mini pierniczki wykonane są na bazie banana - nie zawierają ani grama mąki! Są bardzo proste w wykonaniu, a smakują jak najlepsze pracochłonne ciasto. Pięknie pachną przyprawą korzenną oraz cynamonem... jestem pewna, że Wam posmakują :)
Składniki:
- 1 banan
- 1 jajko
- 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao
- 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wszystkie składniki
umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub
małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w
których pieczemy. Piec w mikrofali 3-4 minuty. Podawać z jogurtem i orzechami.
Smacznego!
Witam. Nie mam mikrofali to ile minut piec w piekarniku i w ilu stopniach? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńProszę zacząć od 15 minut w 180°C i wydłużyć czas w razie potrzeby. Pozdrawiam :)
Usuń