wtorek, 17 listopada 2015

Budyń o smaku piernikowym

Ostatnio na blogu czuć święta :) Jakoś lepiej się żyje ze świadomością, że za niecały miesiąc będziemy obchodzić jedne z najważniejszych okazji z roku. Śniegu wprawdzie brak, ale aromat świątecznych wypieków można wyczarować niezależnie od pogody :) Było już mini ciasteczko korzenne teraz czas na rozgrzewający budyń :) Jestem pewna, że go pokochacie!




Składniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie)
  • 2 łyżki mielonych płatków owsianych
3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać przyprawę i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do gotującego się mleka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło.
Smacznego!

3 komentarze:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)