środa, 15 lipca 2015

Gotowany serniczek jagodowy z malinami

Jak raz coś posmakuje to ciężko przestać wymyślać nowe wersje :) Tak stało się z gotowanym serniczkiem bananowym. Dziś zapraszam na wersję jagodową w pięknym, fioletowym kolorze. Co ciekawe takie śniadanko jest znacznie bardziej sycące niż śniadanie w pełni węglowodanowe. Twarożek syci na bardzo długo, a dodatek owoców sprawia, że możemy dowolnie dobrać dodatki. Wkrótce pojawi się jeszcze przynajmniej jedna wersja tego śniadanka :)               





Składniki:
  • 100 g twarożku
  • 1/2 banana
  • kropelka aromatu waniliowego
  • pół szklanki jagód
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10-15 minut. Podajemy z porcją malin i jagód

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)