wtorek, 12 września 2017

Zdrowe pralinki orzechowe w czekoladzie

Wyglądają i smakują jak najlepsze pralinki ze sklepu. Do ich przygotowania można wykorzystać zarówno orzechy ziemne jak i włoskie, a ściślej masło orzechowe :) Gotowe czekoladki można polać gorzką czekolada, ale oczywiście nie jest to konieczne :)


Składniki:
  • 1 batat, ugotowany
  • 3  łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • kropelka aromatu waniliowego
  • 5 daktyli
Daktyle namoczyć w wodzie i zmiksować, gdy będą miękkie. Połączyć za pomocą miksera z resztą składników. Z gotowej masy uformować kulki i umieścić w zamrażarce na całą noc. Następnego dnia obtoczyć kulki w gorzkiej czekoladzie.

Smacznego!

3 komentarze:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)