Pyszna, domowa czekolada przygotowana bez użycia białego cukru i innych sztucznych dodatków. Przepis można wykorzystać w inny sposób i wymyślić własną kompozycję smakową np. kokosową. Spróbujcie nie zjeść całej na raz!
Składniki:
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mleka w proszku (lub więcej)
- 1 łyżka masła orzechowego
Olej i miód rozpuścić, jeśli są stałe. Wymieszać z resztą składników, na koniec dodawać mleko w proszku do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Masę przelać do kwadratowej foremki i umieścić w lodówce do stężenia.
Do masy można dodać orzeszki ziemne.
Smacznego!
Wspaniały przepis <3 Muszę wypróbować. Mnie zawsze w chwilach ochoty na słodkie ratują muffinki z wysyłką
OdpowiedzUsuń