Pyszne, chrupiące gofry na bazie mąki orkiszowej. Jeśli nie macie takiej w kuchni można użyć także mąki owsianej lub żytniej pełnoziarnistej. Dodatki można dostosować do własnych upodobań.
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki orkiszowej
- kropelka aromatu waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka budyniu waniliowego
- gruszka, kiwi, orzechy
Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie. Gofrownicę posmarować olejem kokosowym. Smażyć gofry ok 4 minuty. Podawać z jogurtem i kawałkami owoców.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)