Zapraszam na mięciutkie babeczki o smaku waniliowym :) Nie masz piekarnika? Nic nie szkodzi! Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut w mikrofalówce :) Do ciasta można dodać cynamon, przyprawę korzenną lub kakao. Jako polewę wykorzystałam roztopioną czekoladę gorzką o smaku kawy. Dla urozmaicenia podałam plasterki owocu kaki.
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
- 2 łyżki otrębów
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do kubeczka lub miski, którą można używać w mikrofali. Piec 2-3 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Ja użyłam wysokiego kubka o grubych ściankach. Babeczki powstały przez przekrojenie jednej dużej części na dwie mniejsze. Polać roztopioną czekoladą i podawać z ulubionymi owocami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)