sobota, 29 października 2016

Krwawe kosteczki bezowe

Kolejny  pomysł na "straszne" smakołyki :) Tym razem zapraszam na upiorne kostki, całe we krwi... jako pierwsze znikają ze stołu :) Do ich przygotowania potrzebujecie zaledwie trzech składników, a efekt jest piorunujący :)



Składniki:
  • 3 białka jaj
  • 140 g cukru pudru
  • czerwony barwnik spożywczy lub sok malinowy
Białka ubić na sztywną pianę. Łyżka po łyżce dodawać cukier puder i miksować dalej. Masę przełożyć do szprycy/worka cukierniczego. Wyciskać kostki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w 120 *C. Wyjąć, pozostawić do ostudzenia. 

Wystudzone kostki udekorować czerwonym barwnikiem lub gęstym sokiem malinowym.

Smacznego!

1 komentarz:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)