Pyszne pralinki kokosowe obtoczone w gorzkiej czekoladzie... zachwycą każdego kto docenia ich smak i szybkość przygotowania. Polecam zrobić od razu większą porcję - gwarantuję, że na jednej się nie skończy :)
Składniki:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 100 g kremowego serka np. Mój Ulubiony
- 1 łyżeczka miodu
- 80 g gorzkiej czekolady
Czekoladę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Wiórki, serek i miód wymieszać. Z masy formować okrągłe kulki. Schłodzić w zamrażarce przez pół godziny. Obtoczyć w czekoladzie, ponownie schłodzić do stężenia. Najlepiej smakują schłodzone.
Smacznego!
świetny pomysł na zdrowszą wersję :) mam słabość do kokosowych smaków :)
OdpowiedzUsuńCudne pralinki i jaki krótki "skład" :)
OdpowiedzUsuńwow, fajny pomysł na bounty! :)
OdpowiedzUsuń