sobota, 26 listopada 2016

Pralinki kokosowe w gorzkiej czekoladzie

Pyszne pralinki kokosowe obtoczone w gorzkiej czekoladzie... zachwycą każdego kto docenia ich smak i szybkość przygotowania. Polecam zrobić od razu większą porcję - gwarantuję, że na jednej się nie skończy :)
 


Składniki:
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 100 g kremowego serka np. Mój Ulubiony
  • 1 łyżeczka miodu
  • 80 g gorzkiej czekolady
 Czekoladę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Wiórki, serek i miód wymieszać. Z masy formować okrągłe kulki. Schłodzić w zamrażarce przez pół godziny. Obtoczyć w czekoladzie, ponownie schłodzić do stężenia. Najlepiej smakują schłodzone.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. świetny pomysł na zdrowszą wersję :) mam słabość do kokosowych smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudne pralinki i jaki krótki "skład" :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, fajny pomysł na bounty! :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)