Błyskawiczne czekoladki mrożone, przygotowane z trzech podstawowych składników: mleczko kokosowe, mąka kokosowa i odżywka białkowa. Jako dodatki można wykorzystać orzeszki ziemne, rodzynki czy też inne bakalie.
Składniki:
- 200 g mleczka kokosowego
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 30 g odżywki białkowej o smaku waniliowym albo kokosowym*
- orzeszki ziemne
Mleczko kokosowe umieścić na noc w lodówce. Łyżką połączyć z mąką kokosową i odżywką. Na koniec wmieszać orzeszki. Masę rozlać do dowolnych foremek, najlepiej silikonowych (u mnie foremka na lód). Zamrozić ok 3-4 godziny.
Wartości odżywcze:
563 kcal** (33 kcal w jednej z szesnastu pralinek)
B: 34 g
T: 41 g
W: 17 g
*można zastąpić mlekiem w proszku
**kaloryczność całej porcji przy założeniu: 30 g odżywki = 100 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)