piątek, 29 lipca 2016

Szybki, dietetyczny torcik czekoladowy na waflach ryżowych

Zapraszam na ekspresowy torcik przygotowany na waflach ryżowych, przełożony pysznym kremem czekoladowo-ciasteczkowym. Jeśli macie ochotę na duży kawałek słodkiego tortu mam dla Was ratunek! Zjedzcie POŁOWĘ tego deseru! Tak, połowę! Najlepiej na śniadanie w towarzystwie pysznej, aromatycznej kawy :) 


Składniki:
  • 3 wafle ryżowe
  • 250 g twarożku półtłustego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 miarka odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym lub innym
  • 2 łyżeczki miodu (jeśli nie używamy odżywki)
  • 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
  • maliny do dekoracji
Twarożek, jogurt,  kakao i odżywkę zmiksować na gładką masę. Jeden z wafli ułożyć na talerzu, rozsmarować połowę kremu i przykryć drugim waflem. Powtórzyć czynność. Niewielką ilość kremu zachować na dekorację tortu z wierzchu. Poukładać maliny. Schłodzić.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)