Pomysł na szybką przekąskę między posiłkami, zamiast słodkich batoników i cukierków! Można oczywiście przygotować wersję z czekoladą białą lub mleczką, ale tym samym zwiększy się ilość cukru w deserze. Przecież truskawki są tak słodkie same w sobie!
Składniki:
- średnie truskawki
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pow. 70% zawartości kakao
- zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe do dekoracji
Od truskawek odciąć szypułki. Czekoladę roztopić. Truskawki nadziać na wykałaczki lub ozdobne patyczki i maczać w czekoladzie z każdej strony. Obtoczyć w wybranej posypce i ułożyć na talerzyku. Schłodzić.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)