niedziela, 12 czerwca 2016

Deser jogurtowo-truskawkowy z czekoladową posypką

Dziś zapraszam na niezwykle prosty i pyszny deser z wykorzystaniem sezonowych truskawek. Ciekawy akcent stanowi tutaj posypka z płatków owsianych i kakao, z dodatkiem syropu karmelowego, który nadaje pysznego smaku. Jeśli nie dysponujecie takim syropem można wykorzystać miód i np. łyżeczkę cynamonu. Zapraszam!





Składniki:
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kremowego serka np. Mój Ulubiony
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki zmielonych płatków owsianych
  • 3 łyżeczki syropu karmelowego 0 kcal Walden Farms lub miodu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżka mielonych orzechów włoskich
  • kilka truskawek
Truskawki rozgnieść widelcem, włożyć na spód pucharka lub szklanki. Jogurt wymieszać z serkiem i miodem. Wyłożyć na truskawki. Płatki owsiane wymieszać z orzechami i syropem karmelowym. Przykryć cały deser. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)