Dziś zapraszam na niezwykle prosty i pyszny deser z wykorzystaniem sezonowych truskawek. Ciekawy akcent stanowi tutaj posypka z płatków owsianych i kakao, z dodatkiem syropu karmelowego, który nadaje pysznego smaku. Jeśli nie dysponujecie takim syropem można wykorzystać miód i np. łyżeczkę cynamonu. Zapraszam!
Składniki:
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kremowego serka np. Mój Ulubiony
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki zmielonych płatków owsianych
- 3 łyżeczki syropu karmelowego 0 kcal Walden Farms lub miodu
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżka mielonych orzechów włoskich
- kilka truskawek
Truskawki rozgnieść widelcem, włożyć na spód pucharka lub szklanki. Jogurt wymieszać z serkiem i miodem. Wyłożyć na truskawki. Płatki owsiane wymieszać z orzechami i syropem karmelowym. Przykryć cały deser. Schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)