Kasza manna w pralinkach? Czemu nie! Masa na bazie kaszy ma zwartą konsystencję i nie wymaga utrwalania, a przy tym pysznie smakuje. Osoby, które unikają nabiału mogą ugotować kaszkę na wodzie lub mleku roślinnym np. sojowym czy kokosowym. Zamiast orzechów włoskich możecie oczywiście użyć dowolnych bakalii. Zapraszam!
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cynamonu
Mleko zagotować, dodać kaszę, orzechy i miód, zmniejszyć ogień i gotować do zgęstnienia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)