środa, 22 czerwca 2016

Pancakes jaglane z bananem i polewą czekoladową

Tęskniłam za pysznymi naleśniczkami na śniadanie :) Dziś w wersji bezglutenowej - z kaszy jaglanej zmielonej na mąkę. Sos czekoladowy jest dużo lepszy od gotowych syropów, ponieważ w 100% znamy jego skład! Zero sztucznych dodatków :)



Składniki:
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki jogurtu
  • szczypta cynamonu
Rozgrzać patelnię. Kaszę zmiksować na mąkę. Dodać jajko, jogurt i cynamon, wymieszać. Odstawić na 10 minut (zgęstnieje). Na patelnię wylewać małe porcje ciasta i smażyć chwilkę z każdej strony. Przełożyć na talerz.

Sos czekoladowy:
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki wody
  • 1/2 łyżeczki miodu
Składniki wymieszać.

Naleśniki ułożyć w wieżyczkę, polać jogurtem i sosem. Banana pokroić w plasterki.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. mi niesty nie wyrosły. Płaskie były

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje również nie wyrosły, ponieważ nie mają na czym :) Ciasto nie zawiera proszku ani sody. Pozdrawiam.

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)