Tęskniłam za pysznymi naleśniczkami na śniadanie :) Dziś w wersji bezglutenowej - z kaszy jaglanej zmielonej na mąkę. Sos czekoladowy jest dużo lepszy od gotowych syropów, ponieważ w 100% znamy jego skład! Zero sztucznych dodatków :)
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 1 jajko
- 2 łyżeczki jogurtu
- szczypta cynamonu
Rozgrzać patelnię. Kaszę zmiksować na mąkę. Dodać jajko, jogurt i cynamon, wymieszać. Odstawić na 10 minut (zgęstnieje). Na patelnię wylewać małe porcje ciasta i smażyć chwilkę z każdej strony. Przełożyć na talerz.
Sos czekoladowy:
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki wody
- 1/2 łyżeczki miodu
Składniki wymieszać.
Naleśniki ułożyć w wieżyczkę, polać jogurtem i sosem. Banana pokroić w plasterki.
Smacznego!
mi niesty nie wyrosły. Płaskie były
OdpowiedzUsuńMoje również nie wyrosły, ponieważ nie mają na czym :) Ciasto nie zawiera proszku ani sody. Pozdrawiam.
Usuń