poniedziałek, 23 maja 2016

Naleśniki budyniowe z kremem truskawkowym i bananami, polane sosem karmelowym

Pyszne naleśniki budyniowe o smaku waniliowym - są inne niż te przygotowane na mące pszennej - bardziej delikatne. Środek wypełniłam twarożkiem wymieszanym z truskawkową odżywką białkową od mocnysklep.pl, a całość polałam syropem karmelowym 0 kcal Walden Farms.  

 
Składniki:
  • 1 budyń waniliowy bez cukru (35g)
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa)
  • 100 ml mleka
Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować na gładką masę. Będzie dość rzadka. Jeśli smażymy na patelni ceramicznej lub teflonowej nie ma potrzeby smarowania jej tłuszczem, jeśli nie potrzebna będzie niewielka ilość (olej kokosowy masło klarowane). 

Twarożek:
  • 4 łyżki twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ew. 1 łyżeczka odżywki białkowej truskawkowej np. Iso Whey
Składniki zmiksować na gładką masę.

Dodatkowo:
 Gotowe naleśniki przełożyć kremem. Polać syropem karmelowym. Banana pokroić w plasterki. 

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)