wtorek, 3 maja 2016

Jaglanka z museum malinowym i czekoladą bez cukru

Płatki jaglane to moje odkrycie tej wiosny :) Są znakomitą alternatywą dla płatków owsianych, które mogą się po prostu znudzić. Płatki można kupić za niecałe 3 złote w wielu sklepach spożywczych, niekoniecznie z bio żywnością. Gotujemy je dokładnie 3 minuty i cieszymy się pysznym śniadaniem. Jako dodatek podałam mus malinowy i roztopiona gorzka czekoladę słodzona stevią. Smacznego!

  Składniki:
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 200 ml mleka
  • maliny świeże lub mrożone
  • kostka gorzkiej czekolady
Płatki zalać mlekiem i gotować 3 minuty (od zagotowania). Maliny rozgnieść widelcem, mrożone wcześniej rozmrozić. Można dosłodzić. Kostkę czekolady włożyć w środek gorących płatków. 

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Chyba skuszę się na płatki jaglane. Wkrótce będzie zatrzęsienie owoców sezonowych, więc będzie z czym eksperymentować :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)