Płatki jaglane to moje odkrycie tej wiosny :) Są znakomitą alternatywą dla płatków owsianych, które mogą się po prostu znudzić. Płatki można kupić za niecałe 3 złote w wielu sklepach spożywczych, niekoniecznie z bio żywnością. Gotujemy je dokładnie 3 minuty i cieszymy się pysznym śniadaniem. Jako dodatek podałam mus malinowy i roztopiona gorzka czekoladę słodzona stevią. Smacznego!
Składniki:
- 3 łyżki płatków jaglanych
- 200 ml mleka
- maliny świeże lub mrożone
- kostka gorzkiej czekolady
Płatki zalać mlekiem i gotować 3 minuty (od zagotowania). Maliny rozgnieść widelcem, mrożone wcześniej rozmrozić. Można dosłodzić. Kostkę czekolady włożyć w środek gorących płatków.
Smacznego!
Chyba skuszę się na płatki jaglane. Wkrótce będzie zatrzęsienie owoców sezonowych, więc będzie z czym eksperymentować :)
OdpowiedzUsuń