poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Fit babeczki czekoladowe z kremem kokosowym

Cudowne babeczki na kruchym, czekoladowym spodzie wypełnione gęstą masą kokosową... czyli legalne przyjemności! Przepis powstał na bazie babeczek bananowych z kremem, które tak przypadły Wam do gustu. Znając preferencje Czytelników połączenie kokosa i czekolady będzie strzałem w dziesiątkę!!!!!
 
 
Spody (6 babeczek):
  • 1 rozgnieciony banan
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego
Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki silikonowe, aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C.
 
Krem:
  • 4 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony lub Philadelphia
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki mleka w proszku (ew odżywki białkowej)
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
 Składniki wymieszać na pomocą łyżki do uzyskania jednolitej masy. Schłodzić w lodówce. 
 
Wystudzone spody napełnić kremem.  Można polać roztopioną gorzką czekoladą.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Na deser świetne, bardzo apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaką konsystencję ma mieć krem? Czy spód babeczek jest miękki czy twardy? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spód jest twardy :) Krem natomiast jest dość gęsty, można go nałożyć łyżką :)

      Usuń
    2. Dziękuję :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)