Omlecik jest bardzo wilgotny, inny niż tradycyjny na mące. Nie jest suchy i nie ma charakterystycznego jajecznego zapachu. Idealny dla osób, które ograniczają węglowodany w diecie. Podałam z pysznym domowym Monte <3
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
- kropelka aromatu waniliowego
Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie orzechy i aromat. Wylać na patelnię i piec pod przykryciem 5 min z każdej strony.
Warstwa czekoladowa:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego
- 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp
Warstwa jasna:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- kropelka aromatu waniliowego
Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach.
Podawać z omletem :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)