Znane i lubiane ciasto bananowe bez mąki w innej odsłonie :) Tym razem jako naleśnik zawinięty w rulonik z pysznym nadzieniem kokosowo-waniliowym. Całkowity czas przygotowania takiego śniadania to 10 minut, więc sprawdzi się również wtedy, gdy nie mamy za wiele czasu :)
Naleśnik:
- 1 banan
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
Wszystkie
składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak,
aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5
minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam -
korzystam z szybkiej wersji w mikrofali). Wyjąć i wystudzić.
Krem:
- 3 łyżki twarożku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kropelka aromatu waniliowego
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- miód,stevia do smaku
Smacznego!
mi ostatnio naleśnik z banana nie wyszedł :( ale ze zwyklym chętnie
OdpowiedzUsuńTen się zawsze udaje :) ciasto jest bardzo delikatne ale nie surowe :) jak robiłas ? :)
Usuń