niedziela, 6 marca 2016

Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym

Znane i lubiane ciasto bananowe bez mąki w innej odsłonie :) Tym razem jako naleśnik zawinięty w rulonik z pysznym nadzieniem kokosowo-waniliowym. Całkowity czas przygotowania takiego śniadania to 10 minut, więc sprawdzi się również wtedy, gdy nie mamy za wiele czasu :)
 


Naleśnik:
  • 1 banan
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam - korzystam z szybkiej wersji w mikrofali). Wyjąć i wystudzić. 

Krem:
  • 3 łyżki twarożku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kropelka aromatu waniliowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • miód,stevia do smaku 
 Składniki dokładnie wymieszać. Posmarować naleśnika i zawinąć.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. mi ostatnio naleśnik z banana nie wyszedł :( ale ze zwyklym chętnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten się zawsze udaje :) ciasto jest bardzo delikatne ale nie surowe :) jak robiłas ? :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)