środa, 24 lutego 2016

Fit Princessa

Czy Wy też uwielbiacie kokos? Ja mogę go jeść pod każdą postacią, w kremach, owsiankach, ciasteczkach czy batonikach - oczywiście wszystko w odchudzonej, przepysznej wersji :) Tym przepisem rozpoczynamy kokosowy tydzień :) Na pierwszy rzut leci fit Princessa kokosowa na owsianym spodzie... to więcej niż niebo w gębie :)



Spód:
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 2 łyżki mleka
  • 1/2 łyżeczki płynnego miodu
W miseczce wymieszać otręby, płatki owsiane oraz płynny miód i mleko. Przełożyć na talerz, i rozprowadzić cienką warstwę.  Zapiec w mikrofali 1 minutę i 30 sekund. Gdy masa ostygnie zgniatamy ją w dłoni i formujemy prostokątny spód. Odkładamy na talerzyk wyłożony folią spożywczą i chłodzimy w lodówce na czas przygotowania kremu.

Krem:
  • 2 łyżeczki mleka w proszku
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki serka śmietankowego
  • 3/4 łyżeczki miodu
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
 W małej misce rozrobić mleko w proszku i mleko, dodać pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę. Można schłodzić w lodówce jeśli masa będzie zbyt rzadka. 

Gotową masę wyłożyć na spód owsiany i wyrównać. Posypać wiórkami. Batonik najlepiej smakuje schłodzony.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Czy mogłaby Pani napisać ile piec w piekarniku i w jakiej temperaturze? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warstwa ciasta jest bardzo cienka więc należy uważać, aby jej nie przypalic :) myślę ze 10 minut w 180*C wystarczy.

      Usuń
  2. W opisie są otręby, ile należy ich dodać?

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)