niedziela, 24 stycznia 2016

Owsianka z jagodami i jogurtem

Kolejna propozycja na sycące śniadanie :) Tym razem z musem jagodowym, przygotowanym z mrożonych zapasów. Zmiksowane z miodem i jogurtem utworzą pyszny sos, którym polejemy owsiankę :) Propozycja dla tych, którym znudziły się jabłka i banany jako dodatek do śniadań :)




Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 200 ml mleka
  • 100 g jagód
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Płatki umieszczamy w garnuszku i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut. 
Jagody miksujemy z jogurtem i miodem. Polewamy owsiankę i podajemy.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Skąd masz jagody o tej porze roku? Mrożone?
    Ja uwielbiam jagody ale już wszystkie swoje zjadłam :(
    Najlepszy owoc świata :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tym roku wyjątkowo mam więcej mrożonych jagód niż malin :) zawsze to ich był nadmiar :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)