Kolejna propozycja na sycące śniadanie :) Tym razem z musem jagodowym, przygotowanym z mrożonych zapasów. Zmiksowane z miodem i jogurtem utworzą pyszny sos, którym polejemy owsiankę :) Propozycja dla tych, którym znudziły się jabłka i banany jako dodatek do śniadań :)
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 200 ml mleka
- 100 g jagód
- 1/2 łyżeczki miodu
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Płatki umieszczamy w garnuszku i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut.
Jagody miksujemy z jogurtem i miodem. Polewamy owsiankę i podajemy.
Smacznego!
Skąd masz jagody o tej porze roku? Mrożone?
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam jagody ale już wszystkie swoje zjadłam :(
Najlepszy owoc świata :)
W tym roku wyjątkowo mam więcej mrożonych jagód niż malin :) zawsze to ich był nadmiar :)
Usuń