niedziela, 16 sierpnia 2015

Serniczek bananowy z kubeczka

Masz rano mało czasu na przygotowanie śniadania ? Nic prostszego :) Wieczór wcześniej zmiksuj podane składniki, włóż do lodówki i idź spać nie martwiąc się o to co zjesz jutro. Takie serniczek idealnie wpisuje się w koncepcję śniadań o niskiej zawartości węglowodanów. Jest też bardzo dobrą bazą do stworzenia własnych kompozycji smakowych. Zapraszam :)






Składniki:
  • 4 łyżki twarożku
  • 1 banan
  • ewentualnie 1 łyżeczka miodu (serniczek jest słodki od banana)
Dodatkowo:
  • maliny
  • masło orzechowe
  • orzeszki ziemne
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z orzechami, malinami i masłem orzechowym.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. jakiego twarożku ?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja używam twarożku tłustego z Michowianki, takiego jak ten http://a.pl/zdjecie-1133/michowianka-twarozek-poltlusty-babuni-Full . Możesz wykorzystać po prostu dowolny, Twój ulubiony :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)