środa, 22 lipca 2015

Płatki orkiszowe z bananem, migdałami i borówkami

Dziś na śniadanie super food :) Miseczka pełna energii i wartościowych składników, kolorowa i przepyszna - aż chce się jeść :) Więcej przepisów z wykorzystaniem płatków orkiszowych znajdziecie --> tutaj <--. Ja lubię je dlatego, że ich przygotowanie zajmuje 2 minuty, a równie dobrze można je jeść bez gotowania. Osobiście nie przepadam za takim smakiem, dlatego wrzucam je zalane mlekiem do mikrofali na 2 minutki. Potem, gdy lekko ostygną dodaję pokrojonego banana, borówki, migdały i jogurt naturalny. Wspaniały początek dnia :)




Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • taka ilość mleka, która przykryje płatki, ale nie za dużo, gdyż go nie wchłoną
  • 1 banan pokrojony w kostkę
  • borówki 
  • jogurt naturalny
  • migdały
Płatki umieścić w misce, zalać mlekiem i gotować (np. w mikrofali) 2 minuty. Poczekać, aż lekko ostygną, dodać owoce, migdały i jogurt.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. o niee! ale mi ochoty narobilas na takie pysznosci :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)