piątek, 13 marca 2015

Kanapka z tuńczykiem, sałatą i pomidorkami

Kanapka utrzymana w duchu poprzedniego posta :) Ot co, zwykłe drugie śniadanie, ale za to jakie zdrowe! Wybierzcie koniecznie świeże, pełnoziarniste pieczywo i chrupiącą sałatkę, a efekt naprawdę Was zaskoczy. Pomidory w nazwie przepisu to małe przekłamanie, ponieważ użyłam dobrego jakościowo ketchupu (przecież to pomidory!), ale dzięki niemu kanapka nie jest sucha, a przyjemnie soczysta :) 


Zdjęcie robione na szybko z mało eleganckim opakowaniem, ale przecież liczy się wnętrze! :)


Składniki:
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego (u mnie żytni)
  • kilka liści dowolnej sałaty np. roszponki
  • 2 łyżki tuńczyka z wody lub w sosie własnym
  • masło
  • dobry jakościowo ketchup
Jedną kromeczkę smarujemy cienko masłem, nakładamy tuńczyka i odrobinę ketchupu, przykrywamy sałatką i drugą kromką. Zabieramy ze sobą w plastikowym pojemniczku :)

Smacznego!

2 komentarze:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)