sobota, 10 stycznia 2015

Placuszki z masłem orzechowym

Ciąg dalszy dodawania masła orzechowego do każdego śniadania zaowocował pysznymi placuszkami, które najlepiej smakują polane jogurtem naturalnym i podane z kawałkami banana lub orzeszkami. Przygotowane oczywiście z użyciem domowego masła orzechowego :)








Składniki:
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego
 Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony.  Podajemy na ciepło z jogurtem naturalnym i plasterkami banana lub orzeszkami.

Smacznego!

*jeśli patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna do smażenia używamy niewielkiej ilości oleju

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)