Ciąg dalszy dodawania masła orzechowego do każdego śniadania zaowocował pysznymi placuszkami, które najlepiej smakują polane jogurtem naturalnym i podane z kawałkami banana lub orzeszkami. Przygotowane oczywiście z użyciem domowego masła orzechowego :)
Składniki:
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżka masła orzechowego
Rozgrzewany patelnię*. W
misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy.
Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony.
Podajemy na ciepło z jogurtem naturalnym i plasterkami banana lub orzeszkami.
Smacznego!
*jeśli patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna do smażenia używamy niewielkiej ilości oleju
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)