Klasyczne, aromatyczne placuszki bananowe podane na trzy sposoby, ponieważ nie mogłam zdecydować się, które wybrać na śniadanie :) Pierwszą wersję przegotowałam z kremem czekoladowym, drugą z domowym masłem orzechowym, a trzecią z jogurtem naturalnym. Wszystkie placuszki są podane z plasterkami banana :)
Składniki:
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 jajko
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 banan rozgnieciony widelcem
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo: krem czekoladowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, banan pokrojony na plasterki Rozgrzewany patelnię*. W
misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy.
Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony. Krem, masło i jogurt nakładamy na jeszcze ciepłe placuszki. Podajemy z bananem :)
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)
Czy musi to być koniecznie mąka pełnoziarnista? :) Pytam, bo akurat mi się skończyła, a została tylko mąka tortowa :)
OdpowiedzUsuńMoże być tortowa :)
UsuńDziękuję bardzo za szybką odpowiedź :) Akurat przymierzałam się do zrobienia takich placuszków :)
UsuńMam nadzieję, że będą smakowały :)
UsuńPlacuszki były przepyszne, podjadałam je sobie z kremem czekoladowym :) Koniecznie muszę polecić Pani przepis przyjaciołom ;)
UsuńBardzo się cieszę :) zachęcam do wypróbowania innych placuszków :)
Usuń