Placuszki bananowe na trzy sposoby
Klasyczne, aromatyczne placuszki bananowe podane na trzy sposoby, ponieważ nie mogłam zdecydować się, które wybrać na śniadanie :) Pierwszą wersję przegotowałam z kremem czekoladowym, drugą z domowym masłem orzechowym, a trzecią z jogurtem naturalnym. Wszystkie placuszki są podane z plasterkami banana :)
Składniki:
- 3 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 1 jajko
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 banan rozgnieciony widelcem
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo: krem czekoladowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, banan pokrojony na plasterki
Rozgrzewany patelnię*. W
misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy.
Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony.
Krem, masło i jogurt nakładamy na jeszcze ciepłe placuszki. Podajemy z bananem :)
Czy musi to być koniecznie mąka pełnoziarnista? :) Pytam, bo akurat mi się skończyła, a została tylko mąka tortowa :)
OdpowiedzUsuńMoże być tortowa :)
UsuńDziękuję bardzo za szybką odpowiedź :) Akurat przymierzałam się do zrobienia takich placuszków :)
UsuńMam nadzieję, że będą smakowały :)
UsuńPlacuszki były przepyszne, podjadałam je sobie z kremem czekoladowym :) Koniecznie muszę polecić Pani przepis przyjaciołom ;)
UsuńBardzo się cieszę :) zachęcam do wypróbowania innych placuszków :)
Usuń