Natka pietruszki to bogate źródło potasu, żelaza, magnezu, sodu, wapnia, fosforu i fluoru. Już jedna łyżka tego warzywka pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C! Nie każdy jednak lubi jej smak - można to zmienić ! Koktajl jest przygotowany na bazie soczystego jabłka i kiwi, z dodatkiem miodu, co neutralizuje smak pietruszki pozostawiając jedynie delikatny, przyjemny aromat :)
- 2 gałązki nie pietruszki soczyste
- 1 soczyste jabłko
- 1 łyżeczka miodu
- 1 kiwi
- woda
Kiwi obieramy ze skórki. Jabłko kroimy na kawałki, nie obieramy ze skórki! Składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na jednolitą masę. Dolewamy tyle wody, aby rozrzedzić koktajl (ok pół szklanki).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)