Bez grama przesady mogę powiedzieć, że te ciasteczka są obłędne! Mocno chałwowe, w sam raz słodkie, o piaskowej konsystencji, chrupiące, uzależniające..., a przy tym niezwykle szybkie i proste. Koniecznie do wypróbowania!
Składniki:
- 1 szklanka pasty tahini (domowej lub kupnej)
- 1 szklanka cukru pudru
- 200 g masła w temperaturze pokojowej
- 2 jajka
- 3 szklanki maki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto mikserem. Zagnieść do otrzymania gładkiego ciasta. Łyżką nabierać porcje wielkości orzecha włoskiego. Formować kulki, spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-17 minut w 180*C do lekkiego zbrązowienia.
a to tak po chamsku brac cudze przepisy za swoje !!!!!
OdpowiedzUsuńŹródło przepisu jest podane. Proszę o kulturę wypowiedzi na forum, w innym przypadku komentarze będą usuwane.
UsuńŹródło przepisu jest podane. Proszę o kulturę wypowiedzi na forum, w innym przypadku komentarze będą usuwane.
Usuń