piątek, 11 sierpnia 2017

Domowe czekoladowe cukierki michałki

Najlepsze... jak oryginał :) Mocno czekoladowe, aksamitne, dzięki dodatkowi masła orzechowego. Cóż tu pisać - próbujcie :)



Składniki:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka masła orzechowego 
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżka kakao gorzkiego
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki odżywki białkowej (mleka w proszku lub mąki kokosowej)

Olej rozpuścić z masłem orzechowym. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Masę przełożyć do pojemnika wyłożonego folią aluminiową i docisnąć. Schłodzić min 4 h. Po wyjęciu pokroić w kostkę. Polać gorzką czekoladą

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)