Witam po długiej przerwie! Dziś zapraszam na jedne z najlepszych czekoladek jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Chrupiący orzechowy spód kakaowy karmel z daktyli i kremowa polewa... takie małe słodkości idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub szybka przekąska. Oczywiście bez białego cukru, mąki pszennej i masła :)
Spód:
Karmel:
Polewa:
Gotowe batoniki pokroić na kawałki.
Smacznego!
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka dobrej jakościowo chałwy
Karmel:
- 1 szklanka daktyli
- 2 łyżeczki kakao
- 1/2 szklanki orzeszków ziemnych
Polewa:
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 70%
- 1/2 szklanki mleka
Gotowe batoniki pokroić na kawałki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)