Postanowiłam spróbować czegoś nowego :) Zamiast tradycyjnych płatków owsianych czy też jaglanych, wybrałam jęczmienne. Wbrew pozorom nie smakują jak tradycyjnie gotowana kasza jęczmienna. Są kremowe, bardzo sycące - jak dla mnie idealne na śniadanie. Wystarczy dodać ulubione owoce, orzechy i mamy pełnowartościowy posiłek :)
Składniki:
- 3 łyżki płatków jęczmiennych błyskawicznych
- 3/4 szklanki mleka
- banan
- masło orzechowe
Mleko zagotować, dodać płatki. Gotować mieszając ok 3 minuty, aż zgęstnieją. Podawać z pokrojonym bananem ,polane masłem orzechowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)