sobota, 13 sierpnia 2016

Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i malinami

Cała porcja dla Was! Na śniadanie, kolację lub jako pyszny deser. Torcik pieczemy w mikrofali, bez konieczności używania piekarnika. Patrząc na skład, można zastanawiać się czy takie ciasto będzie puszyste i miękkie. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Bułeczka - bo tak inaczej nazywany jest ten wypiek, może stanowić także podstawę innych deserów.


Składniki:
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka erytrolu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki dokładnie wymieszać łyżką. Przełożyć do miseczki, w której będzie się piec. 

Piec 3-4 minuty w mikrofali. Czas zależy od mocy urządzenia. Przełożyć twarożkiem wymieszanym z jogurtem.

Wartości odżywcze (bez kremu):
146 kcal
B: 10,6 g
T: 8 g
W: 12 g
 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)