Po tygodniowej przerwie zapraszam na pyszne babeczki, które stanowią znakomitą alternatywę dla kruchych wypieków. Spód przygotowujemy z rozgniecionego banana i płatków żytnich, dzięki czemu nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania. Sezon na maliny za niedługo się zacznie, więc zapiszcie koniecznie przepis :)
Spody (6 babeczek):
- 1 rozgnieciony banan
- 1 szklanka płatków żytnich
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 1 łyżka masła orzechowego
Składniki połączyć w
misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki
silikonowe lub papilotki umieszczone , aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C.
Masa waniliowa:
- 1 serek homogenizowany, np. Bieluch
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kropelka aromatu waniliowego
Masę nakładać na babeczki, udekorować malinami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)