poniedziałek, 25 lipca 2016

Żytnie babeczki z kremem waniliowym i malinami

Po tygodniowej przerwie zapraszam na pyszne babeczki, które stanowią znakomitą alternatywę dla kruchych wypieków. Spód przygotowujemy z rozgniecionego banana i płatków żytnich, dzięki czemu nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania. Sezon na maliny za niedługo się zacznie, więc zapiszcie koniecznie przepis :)




Spody (6 babeczek):
  • 1 rozgnieciony banan
  • 1 szklanka płatków żytnich
  • 1 łyżka otrębów owsianych
  • 1 łyżka masła orzechowego
Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki silikonowe lub papilotki umieszczone , aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C.
 
Masa waniliowa:
  • 1 serek homogenizowany, np. Bieluch
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kropelka aromatu waniliowego
Wszystkie składniki wymieszać delikatnie łyżką.

Masę nakładać na babeczki, udekorować malinami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)