poniedziałek, 11 lipca 2016

Omlet kokosowy z borówkami

Omlet na bazie mąki kokosowej, z ubitymi białkami, dzięki czemu jest tak puszysty i wilgotny. Taki posiłek idealnie sprawdzi się wtedy, gdy nie mamy czasu na gotowanie bardziej skomplikowanych dań. Można go spożywać zarówno na zimno jak i na ciepło :)


Omlet:
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki kokosowej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mleka
Białka ubić na sztywna pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie mąkę i mleko. Wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony.

Podawać z serkiem homogenizowanym i jagodami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)