niedziela, 5 czerwca 2016

Omlet waniliowy z dwukolorowym kremem z ricottą i bananem

Pyszny, puszysty omlet na budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z ricotty, jedna część jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :)



Omlet:
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka miodu
Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony.

Krem:
  • 3 łyżki serka ricotta
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka kakao
Serek wymieszać z jogurtem, do połowy kremu dodać kakao i wymieszać.

Krem można wyłożyć na omlet za pomocą dekoracyjnej końcówki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)