Pyszny, puszysty omlet na budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z ricotty, jedna część jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka miodu
Krem:
- 3 łyżki serka ricotta
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka kakao
Serek wymieszać z jogurtem, do połowy kremu dodać kakao i wymieszać.
Krem można wyłożyć na omlet za pomocą dekoracyjnej końcówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)