sobota, 14 maja 2016

Omlet czekoladowy bez mąki z białkowym kremem truskawkowym, owocami i polewą kakaowo-orzechową

Prawdziwe śniadanie na bogato :) Tradycyjny omlet bez mąki ( idealny dla osób, które ograniczają węglowodany w diecie) podany z najlepszym kremem białkowym o smaku truskawkowo-waniliowym, kawałkami melona i świeżych truskawek. Polewa to krem czekoladowo-orzechowy Cavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :)


Omlet:
  • 2 jajka
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru
Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż do ścięcia. 
 
Krem:
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka odżywki białkowej o smaku truskawkowym np. Iso Whey Zero
Jogurt połączyć z odżywką i wymieszać. 

Polewa:
  • 1 łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego Cavalier lub 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru
  • 1 łyżeczka masła orzechowego w proszku PB2 lub zwykłego*
  • odrobina wody
Składniki wymieszać.

Smacznego!

*masło PB2 zawiera 85% tłuszczu mniej dzięki rewolucyjnej metodzie produkcji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)