Oj będzie pysznie! Po bloku czekoladowym troszkę narzekaliście, że to nie to samo co czekolada, którą znamy ze sklepowych półek... "to bardziej blok niż czekolada" przeczytałam w jednym z komentarzy. Dziś przedstawiam wersję, która powinna spodobać się wszystkim narzekającym na poprzednią ;) Do przygotowania potrzebny jest olej kokosowy, możecie go kupić na przykład ---> tutaj. Swoją czekoladę wzbogaciłam o odżywkę waniliową Iso Whey Zero. Można przechowywać ją w lodówce, ale gwarantuję, że nie wytrzyma zbyt długo :)
Składniki:
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka waniliowej odżywki Iso Whey Zero
Olej rozpuścić w mikrofali lub na palniku. Dodać kakao, odżywkę i miód. Wymieszać. Foremkę silikonową lub plastikową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę i rozprowadzić. Schłodzić, aż czekolada stwardnieje. Można dodać także wiórki, rodzynki lub posiekane orzechy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)