niedziela, 8 maja 2016

Domowa czekolada kokosowa

Oj będzie pysznie! Po bloku czekoladowym troszkę narzekaliście, że to nie to samo co czekolada, którą znamy ze sklepowych półek... "to bardziej blok niż czekolada" przeczytałam w jednym z komentarzy. Dziś przedstawiam wersję, która powinna spodobać się wszystkim narzekającym na poprzednią ;) Do przygotowania potrzebny jest olej kokosowy, możecie go kupić na przykład ---> tutaj. Swoją czekoladę wzbogaciłam o odżywkę waniliową Iso Whey Zero. Można przechowywać ją w lodówce, ale gwarantuję, że nie wytrzyma zbyt długo :)


Składniki:
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka miodu 
  • 1 łyżeczka waniliowej odżywki Iso Whey Zero
 Olej rozpuścić w mikrofali lub na palniku. Dodać kakao,  odżywkę i miód. Wymieszać. Foremkę silikonową lub plastikową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę i rozprowadzić. Schłodzić, aż czekolada stwardnieje. Można dodać także wiórki, rodzynki lub posiekane orzechy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)