piątek, 22 kwietnia 2016

Tortilla z indykiem, pomidorem i sosem czosnkowym

Nie musicie już rezygnować z fast-food'ów! Oczywiście z tych zdrowych :) Postanowiłam jednak iść jeszcze dalej i przygotować wersję dla osób, które unikają lub całkowicie eliminują węglowodany z diety. Nasz wrap nie zawiera ani grama mąki - przypomina cienki omlet, w który zawijamy dowolne nadzienie. Może to być mięso wołowe lub drobiowe, ja dysponowałam indykiem upieczonym w przyprawach. Do tego świeże warzywa i idealna kolacja no carbs gotowa. 



Wrap:
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
 Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować i wylać na patelnię. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Odłożyć na talerz.

Dodatkowo:
  • pokrojona sałata lodowa
  • 1/2 pomidora
  • dowolne mięso pieczone np. indyk
  • sól
  • pieprz
  • plasterek czerwonej cebuli
Sos:
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
 Wrap wypełnić nadzieniem i polać sosem. Podawać natychmiast.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Tak! Naprawdę wychodzi! Ważne, aby smażyć powoli z dwóch stron i delikatnie przewracać :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)