Uwielbiam kiedy po śniadaniu jest czas na porządny trening siłowy, można wtedy pozwolić sobie na prawdziwą ucztę o poranku. Dziś postawiłam na tradycyjnego omleta bez mąki, ale w bogatej wersji. Waniliowy krem powstał z kremowego serka, jogurtu naturalnego i aromatu waniliowego. Jako słodzika użyłam erytrolu, który ma tylko 20 kcal w 100 g. Omlet złożyłam na pół i wypełniłam plasterkami banana. Roztopiona belgijska czekolada jest zwieńczeniem całości :)
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów
Rozgrzać
patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na
patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na
drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę.
Krem:
- 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony
- kropelka aromatu waniliowego
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Składniki wymieszać na gładki krem. Nałożyć krem za pomocą szprycy i ozdobnej końcówki lub łyżeczką.
Podawać z plasterkami banana, polane roztopioną gorzką czekoladą.
Smacznego!
muszę zrobić!:))
OdpowiedzUsuń