Tym razem zapraszam na owsiankę z jabłkami i masłem orzechowym domowej roboty :) Zdecydowanie polecam przygotowanie masła w domu, ponieważ wtedy unikniemy sztucznych dodatków, które zawierają te kupione w sklepie. Jeśli jednak wolicie kupić gotowe masło, warto wybrać to bez dodatku soli i cukru oraz wzmacniaczy smaku. Domową wersję znajdziecie tutaj (TUTAJ). Zapraszam :)
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 200 ml mleka
- 1 jabłko
- 1-2 łyżeczki masła orzechowego
Płatki umieszczamy w
garnuszku i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu
przez 8 minut.
Przekładamy owsiankę do miseczki. Podajemy kawałkami jabłka i masłem orzechowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)