Dziś na śniadanie połączenie czekolady i tropikalnego ananasa :) Propozycja dla osób, którym znudziły się korzenne aromaty lub po prostu ich nie lubią. Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :)
Ciasto:
- 1 banan
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kakao
- 3 łyżki twarożku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
Składniki na ciasto
zmiksować i przelać do dwóch foremek na suflety (ok.10cm). Piec w
mikrofali ok 3-4 minuty. Składniki na krem zmiksować, przełożyć do szprycy z dekoracyjną końcówką i udekorować. Na wierzchu ułożyć kawałki ananasa.
Smacznego !
Czy w piekarniku wyszłoby takie ciacho zamiast w mikrofali? :)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam ale powinno wyjść :) możesz spróbować w 180°C przez 20 minut :)
OdpowiedzUsuń