sobota, 19 grudnia 2015

Tropikalne ciastko czekoladowe z ananasem

Dziś na śniadanie połączenie czekolady i tropikalnego ananasa :) Propozycja dla osób, którym znudziły się korzenne aromaty lub po prostu ich nie lubią. Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :)




Ciasto:
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao 
Krem:
  • 3 łyżki twarożku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
 Składniki na ciasto zmiksować i przelać do dwóch foremek na suflety (ok.10cm). Piec w mikrofali ok 3-4 minuty.  Składniki na krem zmiksować, przełożyć do szprycy z dekoracyjną końcówką i udekorować. Na wierzchu ułożyć kawałki ananasa.
Smacznego !

2 komentarze:

  1. Czy w piekarniku wyszłoby takie ciacho zamiast w mikrofali? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie próbowałam ale powinno wyjść :) możesz spróbować w 180°C przez 20 minut :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)