środa, 16 grudnia 2015

Omlet kakaowy z kremem kokosowym

Przepyszny, puszysty omlet kakaowy bez proszku do pieczenia i sody. Podany z kremem kokosowym, który idealnie zachowuje kształty i daje się łatwo wyciskać przez szpryckę. Zapewniam Was, że tak podane śniadanie smakuje lepiej niż codzienna nudna owsianka :)




Składniki:
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki żytniej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1/2 łyżeczki miodu
Krem:
  • 3 łyżki twarożku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać wiórki i mąkę. Wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Przełożyć na talerz. Krem wyciskać ze szprycy z dekoracyjną końcówką. Podawać z dowolnymi owocami - u mnie dojrzałe kaki :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)