Cudowne ciasteczka dla wszystkich wielbicieli słodkości :) Pięknie pachną przyprawą korzenną, a miód nadaje im niezwyklej kruchości. Ciastka są korzenne, a nie piernikowe :) Ciasto jest bezproblemowe, łatwo się wałkuje i idealnie odwzorowuje kształty. Jeśli nie macie silikonowych stempelków sprawdzą się ulubione foremki ze świątecznymi wzorami. Zapraszam!
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 1 jajko
- 1 łyżka przyprawy korzennej do ciasteczek np. Kamis
- 2 łyżki płynnego miodu
- 90 cukru pudru
Wszystkie składniki umieścić w misce i zarobić gładkie ciasto. Owinąć folią i umieścić w lodówce na 60 minut. Ciasto wyjąć, rozwałkować na ok 4 mm. Foremką wykrawać kształty i odciskać wzory.
Piec 10 minut w 200*C.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)